Pompe de caldura DAIKIN
Informații generale

VEZI PRODUSE ↠

Pompe de caldura Daikin

Din punct de vedere tehnic, o pompa de caldura este un sistem de refrigerare cu ciclu termodinamic ce poate fi inversat pentru a incalzi sau a raci un spatiu controlat. Acest tip de sistem este capabila sa extraga caldura dintr-o sursa mai rece si sa o degaje instalatiei de incalzire cand este in modul de incalzire sau invers in modul de racire.

Acest lucru o face cu ajutorul a doua schimbatoare de caldura

Pompe de caldura split 4,3/6/8 kw

VEZI DETALII ↠

Pompe de caldura hidro-split

VEZI DETALII ↠

Pompe de caldura
temperatura inalta

VEZI DETALII ↠

Pompe de caldura aport solar

VEZI DETALII ↠

Pompe de caldura monobloc

VEZI DETALII ↠

Pompe de caldura sol-apa

VEZI DETALII ↠

Pompe de caldura preparare ACM

Cere ofertă ↠

Panouri solare Daikin Altherma ST

VEZI DETALII ↠

Cum funcționează o pompă de căldură?

Un compresor circula agentul frigorific care absoarbe si elibereaza caldura in timp ce se deplaseaza intre unitatile interioare si cele exterioare. Astfel, o pompa de caldura poate incalzi locuinta chiar si in zilele reci de iarna.

Componenta de bază din procesul de captare și descărcare a energiei este agentul frigorific din circuitul interior al pompei. Agentul frigorific se modifica de la o stare fluida stare gazoasa de vapori. Agentul frigorific fluid intră în vaporizator, unde are loc schimbul de caldura prin vaporizare, de la sursa de energie la agentul frigorific. La ieșirea din vaporizator, agentul frigorific se află într-o stare de vapori reci. Vaporii reci de agent frigorific pătrund în compresor, unde presiunea și temperatura cresc. Vaporii fierbinți ai agentului frigorific pătrund în condensator, unde caldura se trasfera (prin condensare) la agentul termic din circuitul închis al sistemului de încălzire. La iseirea din condensator, după condensare, agentul frigorific se află în stare fluidă. Agentul frigorific fluid trece prin supapa de extensie, unde temperatura și greutatea acestuia scad. Ulterior ciclul se reia.

Beneficiile pompelor de căldură

  • Prin creșterea calități izolației termice, orientarea și adaptarea corespunzătoare a distribuției căldurii, pompa de căldură asigură o funcționare sigură și economică și poate aduce o economie de energie considerabilă.
  • Pompele de căldură aduc o reală contributie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră folosindu-se eficient de energia regerenrabilă care contribuie cu cel putin 3/4 din necesarul termic si doar 1/4 o constuie curentul electric. Aceasta energie solara se obține din aer, sol sau apă.
  • Pompele de caldura asigura atat incalzirea, cat si racirea locuintei
  • Pompele de căldură ajută la înbunătațirea calității aerului din locuință
  • Spre deosebire de cazanele termice cu combustie, pompele de căldură au nevoie de mentenanta minimă. Este recomandat sa revizuiti functionalitatea sistemului o data la an.