Pompe de caldura sol apa Daikin Altherma 3 GEO

Vezi produse ↠
pompe-de-caldura-sol-apa-daikin

Pompe de caldura sol apa
Daikin Altherma 3 GEO

Unitățile cu pompe de caldura sol apa 3 GEO sunt ideale pentru incalzirea si racirea apei si au capacitatea de a incalzi apa calda menajera astfel incat temperatura acesteia sa ajunga la 65°C. Astfel de pompe de caldura sunt eficiente in orice anotimp datorita tehnologiei integrate de ultima generatie care le permite sa functioneze in conditii de eficienta maxima cu costuri minime. R-32 Daikin Altherma 3 GEO este perfecta pentru incalzirea/racirea sub pardoseala, dar si pentru bobinele de ventilator si radiatoare.

De ce să alegeți încălzirea apei calde cu ajutorul unei pompe Daikin Altherma 3 GEO?

Prin extragerea energiei din sol, pompele de căldură sol apă sunt extrem de fiabile, chiar și în cel mai rece climat. Temperaturile solului rămân destul de stabile pe tot parcursul anului, făcându-l o sursă ideală de energie regenerabilă.

Pompele de căldură sol apă cu serpentine sau cu sonde, extrag energie regenerabilă înmagazinată in pământ. Instalarea necesită o suprafață terestră considerabilă, dar reduce semnificativ amprenta de carbon și vă ajută să economisiți pe termen lung costurile cu energia

Recomandat deopotrivă pentru case noi sau renovări!

Pompele de caldura Daikin Altherma 3 GEO se folosesc de energia geotermala si beneficiaza de tehnologia Daikin pentru a furniza apa calda indiferent de zona climatica. Design-ul compact si elegant le transforma in alegerea perfecta pentru orice camera a caminului dumneavoastra. Este un model usor de instalat, ocupa putin spatiu, iar cu ajutorul adaptorului LAN si a ecranului tactil, utilizarea acesteia este mai simpla.

Tipuri de pompe de caldura sol apa

Pompe de caldura sol apa cu serpentine

La amplasarea serpentinelor trebuie sa se tina cont de structura solului si de spatiul disponibil. Din punct de vedere termic solul argilos si umed se considera mai bun iar cel nisipos mai putin bun. In general la dimensionarea serpentinelor se calculeaza 35w/ml de teava. Colectori orizontali se formeaza din mai multe circuite. Lungimea tuburilor nu trebuie sa depaseasca 100m pentru a evita pierderile mari de presiune, astfel asigurand un consum optim si fiabil al pompei de circulatie. Se vor amplasa la o adancime de cel Putin 1,2-1,5m si la o distanta de 0,5-0,7m unul de altul.

pompe-de-caldura-sol-apa-serpentine

Pompe de caldura sol apa cu cu sonde de caldura

Acestea sunt fabricate de obicei tot din tuburi de polietilena sub forma de U si trebuie amplasate la o adancime de cca 100m. Ele pot fi si mai multe in functie de necesitate. La dimensionarea lor se iau ca valori 50w/m, dar daca solul contine apa din panza freatica aceasta valoare poate fi si mai mare. Umplerea instalatiei se va face prin capetele colectorului fiind amplasat in punctul cel mai inalt pentru a asigura o buna aerisire a sistemului. Ca agent termic se foloseste etil glicol si apa in amestec de 0/30%.

pompe-de-caldura-sol-apa-sonde

Printre cele mai importante avantaje:

 • Modulul compresor se poate detasa si este usor de transportat si de instalat.
 • Conexiunile electrice standard deja instalate.
 • Acces facil la operatiunile din partea din fata.
 • Freon R-32 integrat, tehnologia Bluevolution.
 • Racordarile sunt pozitionate pe partea superioara.
 • Interfata inteligenta la care se poate atasa un card SD sau un stick USB.
3geo-Daikin-transparent

Tehnologia inverter

Pompele de caldura Daikin Altherma 3 GEO extrag caldura din sol, iar tehnologia integrata le permite sa incalzeasca apa calda menajera in timpul oricarui anotimp, fiind astfel cele mai avantajoase pompe de caldura disponibile pe piata datorita costurilor reduse de intretinere si economiilor facute la facturile lunare.

Inverterul Daikin controlează eficient viteza motorului unității și reduce consumul de energie cu până la 30%. În loc să folosească energie suplimentară pornind și oprind, invertorul reglează viteza motorului astfel încât acesta să funcționeze în mod continuu care se dovedește a fi mult mai eficient pe termen lung.

 • Crește temperatura la ieșirea din compresor în timpul operației de încărcare parțială.
 • Reduce la minimum funcționarea încălzitorului de rezervă.
 • Atinge eficiențe ridicate de funcționare în timpul operațiunii de încărcare parțială.
3Geo-studiu-de-caz

Termostat cu fir pentru Daikin Altherma sol apa 3Geo

Madoka vă oferă un remarcabil control asupra climatului din locuința dvs. Un controler minimalist cu conectivitate Bluetooth Low Energy (BLE). Madoka are trei butoane de navigație și un afișaj simplu și elegant. Confortul este garantat în cel mai intuitiv mod posibil.

Madoka este un termostat inteligent si intuitiv prin intermediul caruia puteti controla pompa de caldura astfel:

 • Puteti controla temperatura.
 • Puteti seta parametrii si modul de functionare foarte simplu.
 • Control intuitiv cu un design premium.
 • Interfata intuitiva pentru a imbunatati experienta utilizatorilor.
Pompa de caldura aer-apa daikin
3Geo-sparge-gheata