Pompe de caldura split cu aport solar

Daikin Altherma 3 R ECH2O

VEZI PRODUSE ↠

Pompe de caldura

Daikin Altherma ECH2O

Pompa de caldura Daikin Altherma 3 R cu ECH2O integrat este renumita pentru capacitatea sa de maximizare a surselor de energie si pentru confortul pe care il asigura prin incalzirea si racirea apei calde menajere.

Stocare inteligenta


Unitatea este prevazuta cu Smart Grid, specializat in stocarea energiei termice pentru incalzirea spatiului si a apei calde menajere. Astfel, incalzirea continua in timpul modului de dezghetare si utilizeaza caldura stocata pentru a incalzi spatii.

Gestionarea electronica a pompei de caldura si a unitatii de stocare maximizeaza eficienta energetica, incalzirea devenind extrem de convenabila.

Pompa de caldura Daikin Altherma 3 R ECH2O este capabila sa atinga cele mai inalte standarde pentru salubritatea apei, in timp ce utilizeaza mai multa energie regenerabila cu ajutorul conexiunii solare.

Rezervor inovator de inalta calitate


Avand un rezervor fabricat dintr-un plastic usor, la pompa de caldura Daikin Altherma 3 R ECH2O, nu se pot forma straturi de coroziune sau de calcar. Rezervorul beneficiaza de pereti interiori si exteriori din polipropilena, fiind astfel rezistenti la impact. Sunt umpluti cu spuma de izolatie de inalta calitate pentru a reduce eventualele pierderile de caldura.

Compatibilitate sporita


Optiunea bivalenta permite caldura din alte surse, cum ar fi rezervoarele pe baza de ulei, gaz sau peleti, sa fie stocata in sistemul solar, reducand in continuare consumul de energie.

Interfata moderna


Conceptul Daikin-Eye, este un mod intuitiv si avansat de relatare a starii in timp real a sistemului de incalzire. Prin emiterea diferitelor culori (rosu, respectiv verde) raporteaza eventualele erori aparute. Se configureaza usor si ajuta la verificarea sistemului prin derularea unor teste specifice.

Interfata este facila, fiind usor de utilizat, conceptua special pentru a usura munca utilizatorului. Design-ul pe de alta parte este unul deosebit si practic. O astfel de interfata este un real ajutor atat pentru utilizatori, cat si pentru personalul calificat care se ocupa de montarea pompei de caldura.

3 R ECH2O – perfecta pentru maximizarea confortului

Pentru a obtine confortul maxim la domiciliu, unitatea interioara poate fi pusa in functiune in combinatie cu un rezervor termic. O astfel de unitate vine cu o serie de avantaje:

 • Posibilitatea integrarii energiei solare.
 • Performanta optima a apei calde menajere.
 • Constructie usoara si robusta care ofera flexibilitate in momentul instalarii.
 • Principiul apei – primirea apei calde menajere la cerere, eliminand astfel riscul contaminarii.

Cu ajutorul pompei de caldura Daikin Altherma 3 R ECH2O pentru incalzirea locuintei si a apei menajere, functionand pe principiul aer – apa, cu suport solar termic, se pot atinge performante uluitoare, dar acest lucru se datoreaza caracteristicilor, precum:

 • Izolatie de inalta calitate
 • Gestionare facila si avansata.
 • Apa calda menajera necontaminata.
 • Functionare optima chiar si cand aerul din exterior ajunge la -25 ° C.
 • Reducerea la caldura la minim datorita izolatiei de inalta calitate.
 • Este posibila conectarea la panouri solare fotovoltaice pentru a furniza energia necesara pompei.
 • Rezervorul nu dezvolta depuneri de calcar si nu poate suferi pierderi de apa prin supapa.
 • Utilizarea energiei regenerabile pentru protectia mediului inconjurator si diminuarea amprentei de carbon.